ponedeljek, 27. oktober 2008

Week-end

Wohoo! Vikend je za mano! Boste rekli "kaj ti je, baba zmešana, da se veseliš"?! Saj se ne, veselim se, da je delovnik, ki ga začenjamo za dan krajši! Šalo na stran. I enjoyed the weekend in že se veselim tedna, ki je pred nami.
V petek sva se z mojo M. dobili deloma za njen rojstni dan, deloma za moj. Zapili sva njen, v kino sva šli za moj. Imela sem namreč v dobrem kupon za ogled filma po lastni izbiri. Vem, da je od mojega rojstnega dne minila že 1/4 leta, a če vam povem, da me čaka obisk Koloseja z M. še od prehoda v novo leto 2007, sva bili kar hitri! Izbrala sem film Mamma Mia! in ni mi žal. Čeprav se ne prištevam med oboževalke skupine Abba me je njihova glasba v eni uri in 48ih minutah čisto posrkala vase. M. si je prepevala "Voulez-Vous", "Chiquitita" in "The winner takes it all", mene so pa pošteno srbele pete ob "Honey, Honey", "Dancing Queen" in "SOS". Po koncu filma sem si zaželela, da bi se z M. lahko prestavili v lokal, kjer bi vrteli njihovo musko. Takšna želja je prisotna tudi po vsakem koncertu, ki se ga udeležim. Sovražim, ko odjavna špica oz. moledujoč aplavz ter vriskinkrik po zadnji pesmi naglo prekine tok energije, ki se polastni mojega telesa. Vedno sem se spraševala, kako to, da gostinci ne zaznajo te tržne niše. Kako to, da gostinci ne zazanajo, da bi se trume oboževalcev vile v njihov lokal in ob pesmih njihovega najljubšega pevca ali skupine preplesale preostanek noči (in ob tem seveda zapravljale, da bi preprečile svojo dehidracijo). Morda le jaz razmišljam tako.
(klikni na sliko za trailer)
Ker takšnega lokala v Ljubljani (še) ni, sva se prestavili v Čupiterijo v starem delu mesta, kjer sva si privoščili vrček sangrije in babji čvek. Nazdravljali sva letu, ki je minilo in letu, ki je pred nama (od RD do RD). Ugotovili sva tudi, da v (koledarskem) letu, ki prihaja, praznujeva okroglo obletnico najinega poznanstva in prijateljevanja! Wohoo! Če povzamem besede moje M., naju v čast 10-ki(!) čaka leto žuranja, razen(!) če bo ona v 9. mesecu nosečnosti! Draga moja, se bova že prilagodili tvojemu rastočemu trebušku če/ko bo potrebno. In glej, da se ne premisliš(ta) glede imena, ker gredo pajacki že v izdelavo! Šalo na stran. Kot v starih časih (v najini ljubljeni Španiji) sva ustrajali dolgo v noč. Na poti domov sva šli še po burek, ter najino druženje (v moji kuhinji) podaljašali še za uro ali dve. Stara moja, dokazali sva, da nisva še za na odpad!

(del darila za M. / tisti del, ki je made by me)

V nedeljo zvečer sem si privoščila razvajanje v kopalnici. The big one! Piling telesa, vlažilna maska za obraz, kura za barvane in poškodovane lase, depilacija, beljenje dlak, pedikura. Ravno ugotavljam, da sem pozabila na manikuro. Glede na to, koliko se mi zadnje čase nohti lomijo in cepijo in je vsak drugačne dolžine, jih raje ne bi lakirala in s tem usmerjala pozornost nanje. Iz embalaže sem iztisnila zadnje kaplje svoje stare kreme za prhanje in svojega starega mleka za telo ter tako na polico postavila svoj nov gel za prhanje in novo mleko za telo. Že dolgo si nisem skoraj vsak del telesa namazala s svojo kremo (I said it was the big one!) ter se prepuščala različnim teksturam in vonjavam. Odrezala sem se od sveta za uro in pol! I really neaded! Ahhh...
In kaj sem počela ves čas vmes? Spogledovala se z diplomo! Uspešno!

12 komentarjev:

Nihljaj pravi ...

Juhu, Storyteller, vidim, da si in da mood :) Tudi mene je vikend razveslil :)

Tudi ti beliš dlake? Huh, sem mislila, da sem edina ženska, ki počne kaj tako čudaškega :) (to, da imam že od pubertete kompleks glede hitro rastočih dlačic, je res vplivalo na mojo predstavo o tem, da se vse ostale ženske rodijo gladke, le jaz ne :/)

storyteller pravi ...

Aj em, aj em... in da muuuud! :D

Ahhh N., mene ni sram povedat, da sem gladka le zahvaljujoč depilatorju/vosku/britvici in, ja, sem brkata! Barva mojih 'brkov' je pa odvisna od tega ali uporabim Andino ali ne! :P ;)

Nihljaj pravi ...

Andina, jes, jes haha.

K. pravi ...

O, pester vikend...lepo, lepo!

Sam tale "In kaj sem počela ves čas vmes? Spogledovala se z diplomo! Uspešno!" je pa moj najljubši del tega posta! ;)

storyteller pravi ...

K., se mi je zdelo, da boš kometirala zadnji odstavek, ja! (no, "odstavek", ker blogger spet šteka :P)

Vidva sta že gledala "Mamma Mia!"? Če nista, morata! :D Priporočam. Si si pogledala vse linke na youtube? Meni gre še danes na smeh! LOL!

Izgubljena. pravi ...

:) Ah, klicaji so tak pozitiv :) .

Mamma Mia! je pa tudi pri meni povzročila željo, da si dol potegnem soundtrack :) - čeprav nisem oboževalka Abbe ;) .

Bonny pravi ...

Mi doma že premoremo soundtrack, ki se nonsto vrti med sobotnim pospravljanjem:) ...

Anonimni pravi ...

O, madonca...

Kere linke na Youtube-u?!
Aaaa sm kej pozabla...

storyteller pravi ...

Vađajna, je soundtrack že v tvoji zbirki CD-jev?! ;) :P

Bonny, pa ne nooo... Že kar vrtite božične pesmi?! Se spomnim, ko sem enkrat na radiu slišala "Last Christmas" avgusta!! :)

Hmmm... K., v tekstu se skrivajo povezave na youtube, npr. vsi naslovi pesmi, pa ime filma, pa če na sliko klikneš se ti odpre povezava na trailer. Sej v teh povezavah je "keč" oz. smisel mojega pisanja o filmu! ;)

K. pravi ...

Aaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaa...!

Ja, sej veš...
Zadnje cajte boleham za kroničnim odmiranjem možganov, pa mam mal dalšo lajtungo, ne dojemam glih najboljš! :)

Bom pogledala...

Bonny pravi ...

Hmmm, božične? Ne, božičnih ne, Mammo mio pa. Od začetka do konca and on and on and od.

storyteller pravi ...

Joooj, Bonny! Sem šla še enkrat brat komentarje. Sem si povsem napačno razlagala tvoj prejšnji komentar! :blush: :D