nedelja, 30. marec 2008

Eastern promises


Ja, saj vem... zamujam. Cel teden. Pa kaj. Pri meni je vse mogoče. Ni mi v navadi, da bi se 'zaobljubljala' na točno določene datume. Ne prakticiram rojstnodnevnih obljub, še manj novoletnih. Delujejo mi tako... tako prisiljeno. Enkrat samkrat sem si ji zapisala. Novoletne odločitve. Vzela sem A4 list papirja in si naredila razpredelnico. Vsak kvadrat (no ja, nekaj kar je spominjalo na kvadrat) sem posvetila določenemu področju svojega življenja, npr. socialno/družbeno življenje, zdravje/zdrav način življenja, nekaj za dušo/duhovno življenje (ne, tukaj ne mislim na religiozni aspekt), ljubezensko/partnersko življenje itd. Sprejela sem pomembne, manj pomembe in nepomebne odločitve. Oziroma drugače povedano, svoje odločitve sem rangirala po pomebnosti. Pomembne naj bi v naslednjem letu uresničila, nepomembne pa ni nujno (če ostane zanje kaj časa, volje in energije). Večina mojih odločitev je bilo rangiranih nekje vmes med obe skrajnosti in potrudila naj bi se, da se uresničijo/udejanijo. Ko zdaj razmišljam za nazaj se spominjam le (nekaterih) svojih nepomembnih odločitev. Tistih, ki so bile na seznamu mogoče samo zato, da je seznam deloval bolj poln. Ena od teh odločitev je bila, da se bom (bolj pogosto) udeleževala brezplačnih predavanj, brezplačnih potopisov, brezplačnih literarnih večerov (predstavitev knjig), brezplačnih razstav, brezplačnih nasvetov stilistov in vizažistov, ki nam jih od časa do časa 'servirajo' v trgovskih centrih. Da bom uvedla blagovno znamko "brezplačno". Na prste ene roke lahko preštejem kolikokrat sem grela sedež na kakšnem brezplačnem potopisnem predavanju ali zvijala vrat v kakšni galeriji.
Tokrat v roke nisem vzela list papirja, ampak ključ. Ključ od moje rdeče komode, ki v sebi skriva raznorazne 'umetniške dragocenosti'. Letos lahko ponovno pričakujete voščilnice made by me. Letos lahko ponovno pričakujete darila made by me. To vam obljubljam, tukaj in zdaj.

10 komentarjev:

Bonny pravi ...

Vau, še ena umetniška duša. Jaz se letos pirhov nisem lotila, sem pa predlani dobila 2. nagrado slovenskih novic - LOL, vem ja, ampak full sem zamujala z izvedbo, tko da sem jih lahko samo še tja poslala.

Komaj čakam sliko kakšne čestitke.

Bonny pravi ...

* ... Slovenskih ... (shift ni prijel:))

storyteller pravi ...

Bonny, naj kar tukaj izrazim svoje mnenje. Kot sem ti že povedala sem - ko sem odkrila tvoj blog - pogledala vse tvoje objave za nazaj. In sem bila navdušena nad tvojim ustvarjanjem. Ko bom rabila pajacek za novorojenčka ga pri tebi naročim! :)

Jaz se sicer nisem lotila pirhov, a sem nameravala narediti velikonočne okraske (zakaj bi svoje domove okraševali le v božično-novoletnem času ;)), žal mi časovno ni zneslo. Tebi pa iskrene čestitke za 2. nagrado Slovenskih novic! Hmm... sprašujem se, če v knjižnici še dobim ta stari izvod?! :D

PS: Občutek imam, da sva obe malo nagnjeni k perfekcionizmu! ;) Nič ne de, če ti kdaj 'shift' ne prime ali ti ponagaja tiskarski škrat. Se bom še zasekirala koliko slovničnih in pravopisnih napak najdeš v mojih postih! Si jih bom dala pred objavo lektorirat! Hehe.

Anonimni pravi ...

Za pajacek, it's a deal! Imam že kar nekaj "delovnih naslovov" za bodije, tko da kar na delo:).

Joj, sem čisto ista kot ti - jaz se tudi marsičesa lotim, ampak potem sem počasna (ja, ker sem perfekcionistka:)!) in časa zmanjka. Že 3 leta imam v glavi eno super idejo za pirhe, a mi je kar ne uspe udejanjit. Pa prihodnjič.

Glede perfekcionizma pa - to je po moje levom v krvi:) ... pač damo nekaj na to, da je stvar izpeljana lepo in natančno. Jaz si full dolgo časa na primer vzamem, da izberem sliko zraven svoje objave. Če mi potem ni všeč, jo še milijonkrat spremenim, popravim, dela še pa še. Tvoj blog mi je tudi zelo všečen, sploh tista slika s spečo mačko:) ... mački so pri meni dobitna kombinacija:).

storyteller pravi ...

Bonny, je čist res, da ti "home made" izdelki vzamejo precej časa. Jaz sem sposobna že darilo zavijat uro ali dve. Hehe. Vendar se včasih sprašujem, ali se obdarovanec/ka tega zaveda. Konec koncev mi je vseeno, saj v tem uživam. In, če mi kaj ni všeč (torej ne zadostuje mojim kriterijem), potem tega ne bom dala od rok. Se mi je tudi že zgodilo, da sem se s kakšnim darilom matrala cel dan, na koncu pa šla po darilo v trgovino. Saj s tistim svojim (kljub temu, da bi marsikdo rekel, da je vsaj solidno) nisem bila zadovoljna.

Ja, sem perfekcionistka. Včasih tudi preveč. Včasih zna biti ta moja lastnost moteča. Ravno pred kratkim sem razmišljala, da bi o tem napisala kar cel post. Hehe.

Tudi sama rada poiščem všečno slikco za na blog. Včasih to pri meni tako dolgo traja, da ostane le pri tem. Torej mi zmanjka časa za pisanje postov. Na deviantart-u pregledam tudi po 50 strani na eno iskalno besedo. Istockphoto mi pa ni všeč, ker je čez vsako sliko njihov znak. Ne premorem pa toliko računalniškega znanja, da bi ga znala odstranit. Po katerih spletnih straneh pa ti iščeš slike? (če ni skrivnost :)))

Bonny pravi ...

Vau, devinanart - nekaj novega. Sem že pregledala in mi je všečno. Definitivno pade kakšna fotka tudi iz tam. Jaz za svoj blog pobiram od povsod - v istockphotu se full trudim ne gledat, ker potem cele ure težim prijatelju računalničarju, naj mi odstrani tiste moteče črte ... in ravno takrat, ko je najbolj nujno, da ni (grrr), zato včasih ne zdržim in objavim s črtami, potem pa premenjam:). Samo ga moram vseen pohvalit - zelo priden je.

storyteller pravi ...

Bonny, ti si "kura, ki nosi zlato jajce"! :) Kaj, ko bi ti tega svojega prijatelja računalničarja prosila, naj te nauči kako se odstrani te moteče črte?! In bi potem svoje znanje delila z nami, nevednimi bloggerkami? :D

Daj, pošlji mi kak link, prosiiiim!

Evo, jaz brskam tudi tu:
www.photobucket.com (samo redkeje).

Bonny pravi ...

Hihi, verjemi sem že spraševala, ampak za to potrebuješ nek "fancy" program, ki zasede ohohoho prostora na računalniku. Mi se trenutno odločamo za novega, tako da tegale "starčka" ne bom mučila z dodatnim zasedanjem pomnilnika:).

Glede linkov pa tud ne znam kaj preveč svetovat ... jaz največkrat vtipkam npr. "dež" ali "rain" v google images in besno ocenjujem, katera si zasluži, da jo objavim pri sebi:).

storyteller pravi ...

Bonny, jaz in moja računalniška (ne)pismenost :) Nisem vedela za google images :S

Psss... Ne okol' govort! Hehe.

PS: Pohvale tvojemu računalničarju ;)

Anonimni pravi ...

Hihihi, bom tiho kot miška.

Računalničar je bil pohvaljen, prav fino se mu je zdelo, tako da je rekel, da mi bo pri novem računalniku znanje o brisanju črtic posredoval naprej ... potem bom pa še jaz inštruirala naprej:).