petek, 30. maj 2008

Sem ZATO ženska?!

Tisti dnevi. Ne, nimam v mislih tistih dni v mesecu. Govorim o dnevih, ki se pojavijo nepovabljeni in nezaželjeni. Govorim o dnevih, ko se v meni naselijo precej neznani občutki. Govorim o dnevih, ki so kljub soncu temačni, sivi in megleni. Govorim o dnevih, ko mi ni nič prav. Govorim o dnevih, ko se v meni naseli tesnoba. Govorim o dnevih, ko se počutim čisto majhna in nebogljena. Govorim o dnevih, ko bi kričala na ves glas, razbijala kozarce in trgala liste iz knjig. Govorim o dnevih, ko se ne prepoznam... ko v ogledalu vidim meni neznani odsev.

Kdo je oseba, ki mi stoji nasproti?
Kdo je oseba, ki tako mrko gleda?
Kdo je oseba, ki prizadane meni ljube ljudi?

Najprej nenamerno, nato pa ji reakcija iz druge strani vzbudi krvoločni nagon in izreka besede, ki se zarivajo v meso, kot puščica. Vsaka naslednja ji krči obrazne mišice in megli pogled. Stekel pogled in okamenele mišice ji dajejo podobo pošasti iz grozljivke. Druga stran se zgrudi od bolečine, žalosti in razočaranja. Namesto, da bi jo prevzel zmagoslavni delirij, se ji pogled zbistri in mišice sprostijo. Zave se posledic svojega zamaknjenega stanja. Pred seboj zagleda ruševine, ki ga je za seboj pustil potresni sunek. Vihar, ki divja le kratek čas, za seboj pusti posledice, ki se jih odpravlja dolgo, dolgo. Grenak priokus lahko ostane za vedno.

8 komentarjev:

Nihljaj pravi ...

Ali mogoče jemlješ kt? Delam privatno raziskavo na to temo haha.

Sicer pa sem jaz že cel teden (ali celo dva) vsa čudna, ugotavljam, da tale maj ni moj mesec ... še dva dni pa bo :)

Jacob pravi ...

poznam te stvari... čeprav se morem pohvalit, zadnje mesece sem kar priden...

ampak pridejo dnevi... najhuje, ko niti praskaš ne več, ko samo odpoveš in gledaš, kako gre vse mimo...

Jacob pravi ...

aja... ne za to nisi ženska... just human :-)

storyteller pravi ...

N., ne, ne jemljem jih. K sreči moje stanje ne traja v tednih, dnevih... Me iznenada prime in (dokaj) hitro mine. Vmesno stanje je pa katastrofa. Včeraj sem šla kar spat, ker se nisem več prenesla.

CS, hvala! Yes, I'm just human! :)
Le tako naprej! Ti pošiljam Dobro vilo Dobre volje :)

Izgubljena. pravi ...

Neskočno ti priporočam sladoled, da pogasiš tista vrenja v sebi:P (meni trenutno zelo pomaga:D)

storyteller pravi ...

Hehe. Z veseljem bi si postregla s priporočenim "zdravilo". A včeraj mi ni bilo pomoči. Ko je bil prvi val mimo in sem zaznala, da se bliža še drugi, sem šla kar spat. Ko sem vstala ni bilo niti sledu o viharju :P

Shia JeZeBel pravi ...

I so feel you ... se mi zdi da ti viharji enostavno morajo pustošiti vsake toliko časa, zato da smo v obdobjih miru toliko srečnejši :-)

And yes that makes you a woman but most of all that makes you human as Callisto said :-)

storyteller pravi ...

I agree, I agree!