četrtek, 8. maj 2008

Raste trava zelena, zelenaaa, zelenaaa

Pozabila sem že kakšen je občutek, če spiš (skoraj) do 11h. Še dobro, da me je klicala mami (da preveri kako sem), drugače lahko le ugibam, kako dolgo bi se še mudila v deželi sanj. Ni lepšega občutka, kot prebuditi se v sončno jutro (no, v pozno dopoldne). Kmalu sem iz najine spalnice izoblikovala svoje majhno "kraljestvo". Na njegovo stran postelje sem razporedila "ženske" revije, knjige, križanko, svinčnik, blok, mobitel, domači telefon, sladkarije in skledo jagod. Za višje vzglavje sem si iz dnevne prinesla (še) dva pouštra, se udobno namestila in pokrila z volneno oddejo. Ob odprtem oknu in ob zvokih, ki so prodirali v spalnico so se moji omiljeni trenutki pričeli. Rada sem sama s seboj. Rada berem. Rada si izpisujem misli in besede, ki me nagovarjajo. Rada imam okuse, ki mi dražijo brbončice (na koncu jezika). Otroški smeh in lajež psov iz bližnjega igrišča pričarata prijetno glasbeno podlago. Kmalu se iz sna prebudi še eden izmed petih čutov - vonj. Prodoren, malce moteč zvok, pričara meni najbolj omamen vonj. Pokošena trava. Če bi obstajal parfum, ki bi zaobjel ta vonj, bi se le-ta sigurno nahajal v moji kopalnici. Tako, ja.

13 komentarjev:

Shia JeZeBel pravi ...

I feeel you :-) Sveže pokošena trava rocks :-) Ok dejva se zment, če jst najdem dišavo z vonjem trave, kupim še eno zate in obratno :-) deal?

Anonimni pravi ...

Jaaaaaaaaaaaaa...pokošena trava! Zakon!

Pri nas je včeraj tudi zelo, zelo, zelo lepo dišalo po njej, ker so kosili tist "park" pred našim blokom, pa se tisto zelenico okrog tiste stolpnice čez cesto! :)

Samo še vedno ga pa ni čez tist kul občutek in predvsem vonj, ko sama vzamem kosilnico v roke in doma pr mojih pokosim ceeeel travnik okrog hiše!

storyteller pravi ...

Shia, we have a deal! :)

Daira, pri nas so tudi kosilo okli bloka/ov. In na eni stani imamo skoraj ta'prav travnik :) Ti si "multipraktik" :P Jaz še nisem imela kosilnico v rokah.

Katja pravi ...

Odlično! ;)

Anonimni pravi ...

Ah, dej, košenje trave pa res ni nobena umetnost...vzameš kosilnico in jo pelješ! :)

Če bi rada probala, greš lahko enkrat z mano...travnik okrog naše hiše je res kr precej velik, pa še malo v klanec, tako, da ponuja res vse možne užitke košenja! ;)

storyteller pravi ...

Katja, nad čim si pravzaprav navdušena? Nad spanjem do 11h? Nad sončnim jutrom? Sladkimi jagodami? Branjem knjig? Ali nad košnjo trave? Vonjem po njej? ;)

Daira, mogoče bi se pa res lahko zmenile. Enkrat, ko tvojih ne bo doma, pa si potem (ko končava delo) privoščiva čevape, ki nama jih bosta med tem pripravila saj veš kdo! Joj, samo na hrano mislim (sem najprej prebrala tvoj spodnji kometar)!! :D

Katja pravi ...

Odlično je vse skupaj napisano. Odlična kombinacija. :)

Ko sem zjutraj brala ... mi je bilo tko ... vau ... :)

storyteller pravi ...

Ooo, hvala, hvala! :) Res je bilo tko... vau... :D (Tudi bolniška lahko prinese kaj dobrega. Hehe.)

Anonimni pravi ...

Ja, prov, zmenjeno...

Ko bosta našadva šla poleti na dopust, bo itak treba "hišo čuvat"!

Midve bova kosile travico, unadva pa nej čevape pečeta! Žur! :)

Anonimni pravi ...

Ej, h men lahko tut kdaj prideš travo kosit ... :-))

storyteller pravi ...

Meeya, a tu, v LJ? Kaj dobim v zameno? Daira mi namreč ponuja čevapčiče ;) Hehe.

Anonimni pravi ...

Čevapčiči bodo samo v primeru, če ji bosta spekla S in K! :)

Sej veš, da je roštil bl moška domena...

storyteller pravi ...

Bosta že mogla pečt, saj veš, da jima nič drugega ne (pre)ostane :devil: :P