sreda, 28. maj 2008

Kaj dogaja? Dogaja!

  • zadnje dni se sprašuje kam leti čas! Drastično mi ga namreč primanjkuje. Se mi zdi, da se 3x obrnem in je že čas za spanje. Naj omenim, da grem vsak večer kasneje v posteljo in vsako jutro (posledično) težje vstanem. O podočnjakih, ki krasijo moj obraz ne bom niti izgubljala besed.
  • v prejšnjih treh postih sem že (deloma) dala vedeti, da ne gledam v luft.
  • prva misel, ki me zadnje dni zaposljuje je adaptacija balkona. Ograja je vsa rjasta, tla so iz betona in videno prežene vsako misel o neuporabi čevljev stran! Rada hodim bosa, kar še posebej velja za preživljanje prostih trenutkov na balkonu. Balkon mi v toplih dneh/mesecih predstavlja pribežališče oziroma se moje gibanje/bivanje v stanovanju predvsem osredotoči nanj. Na balkonu se učim (to letos ne pride v poštev), jem, berem, opravljam določene lepotilne rituale, se igram (ja, prav ste prebrali), sušim perilo... Ne bom vsega naštevala, saj (skoraj) ni da ni. Na balkonu počnem (skoraj) vse! Tako greva še ta teden kupit ploščice, barvo za kovino in fasadno barvo. Vrtno pohištvo sva že kupila, manjkata nama še senčnik (v Ikei so imeli v željeni velikosti in ceni le senčnike v črni barvi) in luč(ke). Luč na balkonu mi namreč ni všeč. Oddaja preveč svetlobe. Tako si celi soseki na ogled, da o količini mrčesa, ki ga privabiš, niti ne govorim. Želim si "svetlobno grilando z lampiončki" (nimam pojma, kako se temu reče), ki oddaja pritajeno (romantično!) svetlobo, ravno pravšnjo, da ne sediš ravno v temi. Hkrati vsebuje tudi estetski/okrasni faktor. Luštne so! Upam, da si bova naslednji vikend že privoščila nedeljski zajtrk na balkonu!
  • na splošno sem se zadnje dni vrgla v (do)urejanje stanovanja. Ko sva se lani vselila in je bilo stanovanje (v grobo) nared za življenje, sem se skupaj z letnim časom, ki je nastopil, polenila. Odspala sem zimsko spanje in sedaj me sonce vabi, da dokončam začeto. Torej, okna bodo dobila novo podobo z zavesami (in mrežo za zaščito pred mrčesom), stene se bodo oblekle v slike. Morda si bom omislila še kakšno (poletno) dekoracijo. Tudi moj nakit in balerinke (čevlji) bodo dobili svoj prostor pod soncem! Omislila sem si leseno držalo (pobarvano v zeleno (belo?)) za verižice in škatlo s predalčki za uhane, dekorativno drevo mi pa tudi že nekaj časa dobro služi. Za moje balerinke (čevlje) so iznašli najboljšo pogruntavščino, kako izkoristiti prostor ter pospraviti 16 parov na dno omare! Can't wait!
  • zadnje čase me res razganja od pridnosti! Vsa najina garderoba je oprana in zlikana. Jesensko-zimska je pospravljena v zgornji del omare (moram kupit še sivko proti moljem, si že pišem v opomnik!), pomladno-poletna mi že buri domišljijo. Všeč mi je, ko zjutraj odprem vrata in izbiram med lahkotnimi krilci, svetlečimi topi, kričečimi barvami in vzorci. Zdi se mi, da omara diha, tako, kot diha sedaj moja koža, ko jo ne prekriva več volna, žamet in podobni materiali.
  • sem v dilemi v zvezi z svojim novim blogom. Namreč ne morem se odločiti na kakšen način naj objavljam fotke. Moja prva misel je bila, da poslikam le obleke, vendar učinek ni isti, kot če so obleke oblečene. Tako izgleda mnogo bolje. In tukaj nastane problem. Na tem blogu se izogibam objavi osebnih fotk, posledično tako tudi svojih. Če se bom na novem blogu osebno izpostavila, bom izgubila 'zasebnost' tudi na tem blogu. Ne (samo) zato, ker sem sama objavila, da imam še en blog. Tisti najbolj radovedni bi tudi sami prišli do istega zaključka. Namreč, če klikneš na moj profil se izpišeta oba moja bloga. Nekje se zasledila fashion blog, kjer so objavljene slike brez glave, torej slikane od vratu navzdol. Ne vem zakaj, vendar mi niso všeč. Idealno bi bilo, če bi znala (samo) obraz zamegliti, tako kot to naredijo v časopisih, ko gre za kakšno pričo ali osumljenca. Druga možnost je, da blog zaklenem in ga namenim le povabljenim bralcem, vendar v tem primeru, ga ne bodo mogli (pre)brati niti tisti, zaradi katerih sem ta svoj blog sploh odprla! Razen, če ga odklenem le takrat, ko oddam kakšno svojo prošnjo. Vendar, če bo občasno odklenjen, je vseeno, tudi če je ves čas! Morda, v dobi interneta (ko ni bilo nikdar prej tako enostavno dobiti (osebne) podatke), pretiravam s skivanjem svoje identitete in osebnosti?! Slednjo tako ali tako že razkrivam, saj pišem o osebnih stvareh. Le skrivam se za virtualnim imenom in brez (svojih) slik!
  • Meeya me je opomnila na Blogres. Rada bi se ga udeležila, res. Vendar se ne morem prijaviti, kot aktiven bloger z zastonj kotizacijo. Zakaj? Ker pod aktivno blogarstvo štejejo tudi vsaj 1/2 leta star blog. In moj bo, ravno v mesecu, ko se bo Blogres odvijal štel toliko. Zakaj je nekdo, ki je v 1/2 leta objavil manj kot 10 objav bolj aktiven, kot npr. N., ki jih mesečno objavi več kot 20? Hja, prijazen komentar poziva organizatorje, naj časovni okvir izpustijo. Jaz se mnenju pridružujem. Če to storijo, se vidimo na Blogresu! (PS: Prijavi se (tudi) ti!)

Blogres.si

11 komentarjev:

Nihljaj pravi ...

Tisti blog, ki si ga dodala kot primer, tudi meni ne potegne - vsaj slike ne. Sicer mi še ni čisto jasno, v kakšne namene točno ga želiš imeti, ampak če si se spravila k temu, potem predlagam, da narediš res fajn zadevo, domiselno in lepo na pogled, ker pridejo oblačila čisto drugače do izraza ;) Saj se ti bo utrnila kakšna ideja ...

Hvala za link do mojega bloga, sicer se včasih vprašam, ali je to obsesija, da pišem (skoraj!) vsak dan in ali izpade čudno, po drugi strani pa imam čas in voljo za eno objavo na dan in mi zaenkrat tako paše. Ne maram pa blogov, ki so zanemarjeni oz. padajo objave enkrat ali dvakrat na mesec ... tega sploh ne dojemam kot nek blog, no, mogoče sem malo preveč kritična ...

Kakorkoli, želim ti veliko idej v teh dneh, da bomo čim prej lahko brali še kaj novega ;)

Anonimni pravi ...

Ful si pridna ... bi te kr najela ;-) No, upam, da nama uspe vsaj skupaj na Blogres ... So ti odpisali?

Anonimni pravi ...

Tale Blogres pa tudi mene mika.

Katja pravi ...

Joj, no. Ja pa tolk komaj čakam, da začne tale tvoj novi blogec funkcionirat. :) V kakršnikoli obliki že. ;)

storyteller pravi ...

N., najbrž sem čudno opisala čemu novi blog. Pravzaprav ne vem, če bo z njim dejansko dosežen moj namen. Ampak zaenkrat se mi ta ideja zdi najprimernejša, so it be! Nekajkrat sem zasledila zaposlitvene oglase, kjer so iskali neke vrste dekoraterja, stilista... v glavnem nekoga, ki zna obleke "skupaj spravit". Pa nisem zbrala dovolj poguma, da bi se prijavila. Prav tako, je pred časom revija E. iskala nove stiliste za modno revijo (ki je bila mimo grede v soboto na Dvornem trgu) in se nisem prijavila (najbrž zato, ker sem za to izvedela 3 dni prepozno ;)). Tako se mi je porodila ideja, da bi odprla blog, kjer bi objavljala svoje lastne kombinacije oblačil. Torej nič glamuroznega, obleke iz omare povprečnega dekleta. Ker nimam formalne izobrazbe in me moda veseli (baje imam celo nekaj smisla :)), bi lahko s tem blogom dejansko pokazala "svoje delo" tistim, ki bi ga bili pripravljeni videti. Blog mi ne garantira nove službe ali kariero v modni industriji, le to - če bi se komu zdela dovolj zanimiva - da o meni izve kaj več in si o meni ustvarijo še drugo (dodatno) mnenje. Saj nimam v CV-ju primernih izkušenj, razen tisti 2 leti, ko sem delala v trgovini.

storyteller pravi ...

Meeya, ja včeraj zvečer sem prejela mail, da sem se uspešno prijavila in, da je moj blog v seznamu prijavljenih. Pa ni :(

Bonny, kar pogumno! :) Prijavi se! Ustrezaš oz. tvoj blog vsem kriterijem.

storyteller pravi ...

Katja, očitno sem prekmalu z vami podelila novico o novem blogu! Se opravičujem... Bo treba še mal počakat! Se pa (vsem) zahvaljujem za podporo in izkazano zanimanje! :*

Anonimni pravi ...

Ga bodo dodalai, tudi moj ni bil takoj gor, so ga dali kasneje. Ne skrbi, če so ti pisali mejl, pol bo.

storyteller pravi ...

Aha, no kul. Sem ravno zdaj preverila in me še ni. Sem pa ravno danes ugotavljala, da mi termin ne ustreza ravno. Tisti teden po Blogresu bom vzela dopust in bi šla lahko že v petek na morje. No, kaj čmo. Na dveh koncih ne morem bit hkrati :)

Anonimni pravi ...

Tudi meni termin ni pisan na kožo, drugače bi bilo ime mojega bloga že na listi:). Tako da moram počakat na drugo leto.

storyteller pravi ...

Ime mojega bloga še kar ni na listi :(

Bonny, se kam odpravljaš, da ti termin ne ustreza?