nedelja, 27. april 2008

Pomlad je

Zgodba pripoveduje, da je nekoč sedel na pločniku neki slepi mož, ki je k nogam postavil klobuk in poleg leseno tablo, na kateri je bilo s kredo napisano: " "Prosim, pomagajte mi, slep sem."

Neki ustvarjalni publicist je šel mimo, se ustavil in gledal tisto malenkost drobiža, ki je bila v klobuku. Ne da bi prosil za dovoljenje, je vzel leseno tablico in na drugo stran napisal novo sporočilo. Tablo je postavil k nogam ubožca ter odšel.

Popoldne je šel publicist znova mimo moža, ki je prosil miloščino. Videl je, da je bil sedaj njegov klobuk poln bankovcev in drobiža.

Slepemu možu je bila njegova hoja znana, zato ga je vprašal, če je on tisti, ki je napisal novi napis in predvsem kaj je napisal.

Publicist je odgovoril: "Nič takega, kar ne bi bilo tako resnično, kakor je bil tvoj napis, ampak z drugimi besedami."

Smehljaje je nadaljeval svojo pot. Slepi mož ni nikoli izvedel, da je njegovi napis imel naslednjo vsebino:

"Danes je pomlad in jaz je ne morem videti."


Ko nam kaj ne uspe, zamenjajmo strategijo... zamenjajmo pristop k reševanju problema... in mogoče bo naš novi način uspešnejši. Vsaka sprememba prenovi naše življenje!

19 komentarjev:

Katja pravi ...

Dobra! Še nisem slišala/brala. ;)

storyteller pravi ...

Hvala! Pred dnevi sem jo dobila na mail in sem takoj pomislila, da bi jo objavila. Potem sva si včeraj privoščila večerni sprehod v Tivoliju in je nastalo nekaj pomladnih fotk, tako da ni bilo več dvoma - objava je tukaj! :)

PS: Droben tisk je malce spremenjen :P

Anonimni pravi ...

Pomlad = moj najljubši letni čas...

Si sploh ne morem predstavljat, kako hudo bi mi bilo, če je nebi mogla več videti...vsako leto, znova in znova!

storyteller pravi ...

Daira, meni je všeč, ker se takrat narava prebuja... vse okoli mene kaže na novo življenje in to je tisto, kar me navdihuje. Sem pa sama bolj "summer tipe of person", čeprav najdem v vsakem letnem času kaj zase :)

Anonimni pravi ...

ST maš res! :)
Vsak letni čas je posvoje lep, samo pomlad mi je pa res ful fajn...ni prevroče, ni premrzlo, vse cveti, malo sije sonček, malo pada dež, skratka res zakon!

Ko bom velika, se bom preselila nekam kjer je skos (vsaj navidez) pomlad! Npr. na kašne Azorske otoke ali pa kej podobnega! ;)

storyteller pravi ...

Aja, aja... o tej selitvi pa nič ne vem! Upam, da vsaj S. ve! :P Hehe.

Anonimni pravi ...

Ja, ja...itak, da ve in se strinja, je absolutno za! Sej veš, Primorci so tko al tko bl za tople kraje narjeni...

storyteller pravi ...

Ulala... Kaj bom sama v Sloveniji ostala? :S Pred kratkim mi je Me. rekla, da bi šla v Španijo živet. Ko sem si sama to želela (oz. imela namen) je bila ona proti.

Anonimni pravi ...

Ej, ST brez panike...Azori bodo pršli v poštev šele, ko bova v penziji! :)

Kaj bi pa delala tam...?! Nekak bi blo treba dinčke zasluzit! No, razen če ne zadaneva na loteriji!

Če se bova kam selila...pride v poštev edino Sarajevo, kar se mojega dela tiče al pa Neapelj če S. dobi tisto delo tam!

No, sej Napoli bi bil čist kul...se vsaj temperatura nikoli ne spusti pod nulo! Neke vrste večna pomlad bi nekak bla...

C. pravi ...

Napoli je malo več kot samo pomlad ... poleti je to pekel na zemlji ... :)

Anonimni pravi ...

Vem, vem...poleti je tam res vroče kot v peklu, ampak ni panike, se da preživet!

Meni je bolj važno to, da pozimi ni premrzlo, da ni tereba nosit raznih puhovk, debelih šalov in podobno...da temperatura nikoli ne pade po nulo oziroma še boljše da temperatura nikoli ne pade pod 10 stopinj in da ni snega, skratka da je zima podobna pomladi! :)

Glista Fashionista pravi ...

Jooooj, meni je pa tu super v SLO - da je in poletje (vroče kot pekel) in zima (ko zebe za umrt). Da imamo res vse letne čase, s 30+ in s snegom. Čeprav se ne bi branila kakšne Španije ... :P

storyteller pravi ...

Daira, a se poslušaš?! "Če dobi tisto delo tam" se sliši kot, da sta s kovčka že prah pobrisala :P Me malo tolaži misel na kredit za 10 let, čeprav - če bolje premislim, ga lahko odplačujeta z najemninami... AAAaaAaaa...
Potem je tebi jug ES (Andalucia) pisan na kožo... Ti tam, jaz v MAD... le nekja ur stran (s hitrim vlakom samo 3h ;))) Me, dreaming again!

Carmen, jaz dobro prenašam vročino... veliko bolje kot mraz. Ko vsi okoli mene hodijo z jeziki do tal (zaradi vročine) sem jaz najbolj srečna :)

GF, zadnja leta tudiv SLO nimamo več tako izrazitih vseh 4. letnih časov... Imamo 'večno' jesen z dežjem (I hate it), kratko pomlad (za vzorec) in vroče poletje (in tudi takrat znajo vročine kar precej pasti). Pa saj je meni tudi v SLO čisto fajn, ampak moja "prva ljubezen" je pa ES :D

Anonimni pravi ...

Ja, sej veš kako je to...če se ponudi ksna dobra priložnost jo je treba izkoristit! ;)

Španija se tud ne sliši slabo, ni problema, ti v Madridu, jest v Andaluciji (kamnita hiška z velikim vrtom polnim rož pa to)! Kdaj odpotujeva?! :)

No, ampak po drugi strani pa...če bomo tkole nadaljevali in uničevali podnebje, tud v SLO kmalu ne bo več mrzlih zim & snega!

Anonimni pravi ...

kako lepo...
p.s. ne pozabi- pomlad je v tebi, samo prebuditi jo moraš.. to pa lahko narediš tako,da spremeniš način sporočanja......... saj ni tako težko.....
*rtm*

Bonny pravi ...

Tu še ena, ki živi za poletja.

C. pravi ...

Bah, js ne živim za poletja ... vsej prej kot to! Ampak, na poletja v Napoliju bi se pa lahko navadila ... senza dubbio e problemi :)

storyteller pravi ...

Daira, upam, da kje ob morju, pa bom redna gostja ob vikendih :) Hehe.

M., *rtm* in vesela sem, da te imam ob sebi. Prijatelji so dragoceni biseri in ti si eden izmed njih... brez katerih moja biserna ogrlica, ki tvori moje življenje, ne bi bila popolna. I'm working on it! :)

Bonny, kaj drugega lahko pričakuješ od levinje?! ;)

Carmen, "brez dvoma in problema"?! I'm familiar with the feeling ;)

C. pravi ...

Ja, brez dvoma in problemov :) Na srečo sem blazno prilagodljiv tip človeka (vsaj v večini primerov), Italija je moja soft spot, Napoli pa ljubezen na prvi pogled (takoj za Milanom) :)