petek, 4. julij 2008

"What I'm wishing" seznam

Običajno pred potovanji nikoli nisem sestavljala t.i. potovalnih seznamov. Ne vem ali zato, ker mi je spomin bolje služil. Ne vem ali zato, ker sem imela za nakup oz. za pripravo na potovanje na voljo več časa. Ne vem. Danes sem v roke vzela papir in pisalo, ter napisala svoj prvi nakupovalno - potovalni seznam. Pravzaprav je trenutno napisan do polovice. Prve polovice. Torej 'nakupovalni del' seznama. Drugi del seznama bom spisala jutri, ko bom vse stvari zvlekla na en sam kup. Kup oblek. Iz katerega bom potem izbirala kose oblačil in jih označevala z 'ja' in 'ne'. 'Ja'-ji bodo romali v kovček, 'ne'-ji nazaj v omaro. S seboj nikoli ne vzamem preveč stvari. No, pri razpakiranju ob prihodu domov se v prtljagi (vedno) najde kakšna majica, ki je še sveže oprana in polikana, kaj več pa res ne. Pravtako - imam srečo - na svojih potovanjih ne pogrešam stvari. Torej, lahko zaključim, da imam za pakiranje dobro oko ali roko. Tako - za vsak dan - nikdar v naprej ne načrtujem kaj bom zjutraj (ali ob kateremkoli drugem delu dneva) oblekla. Odprem omaro in iz nje povlečem primerno število kosov. In to je to. Redkokdaj zgrešim. Vendar, ko gre za potovanja, je potrebno malo pomisliti na raznorazne kombinacije za raznorazne priložnosti: lahkotnost na plaži, sproščenost v naravi, radovednost ob spoznavanju lokalnih znamenitosti in radoživost pri prepuščanju nočnim ritmom.


Najdaljši del seznam predstavlja nakupovanje na oddelku drogerije/kozmetike. Top of the top so seveda osvežilni robčki in moja obsesija z mini embalažami. Sicer svoje priljubljene kozmetične izdelke vedno vzamem s sabo, vendar v mojo toaletno torbico vedno romajo mini zobna pasta, mini pena za britje, mini embalaža z vatiranimi palčkami ipd. Najbolj željen kos z mojega "what I'm wishing" seznama je obleka z elastičnim životcem, ki se lahko nosi tud kot krilo. Vendar jo nisem našla, vsaj tako, ki bi mi bila všeč ne. Ali pa, ki bi bila naprodaj po (zame) sprejemljivi ceni. Meni najbolj všečno sem videla v Sariku na Miklošičevi, vendar 30 eur pa ne dam. A-a. Sem pa približno toliko prihran
ila, saj mi ni treba kupovati novih kavbojk! Namreč zima, ki je za nami, je na meni pustila sledi v obliki odvečnih kilogramov. Tako sem nase lahko navlekla le dvoje kavbojk, ki so mi pa po dolžini prav le, če jih nosim na pete (ki pa jih na potovanja ne pakiram). Za cevast model oz. model na korenčka oz. zelo oprijet model kavbojk nisem vedno v filingu, tako da ta ni primeren za pakiranje. Prav tako nanje ne morem kombinirati katerikoli top ali majčko. Vendar sem na blef še enkrat pomerila moje oboževane kavbojke, ki so z mano preživele že marsikaj in sva skupaj marsikatero všpičile in jo marsikateremu zagodle in so mi ponovno kot (skoraj) ulite! Me happy! Skoraj bi si upala trditi, da grem vedno ven (v to kategorijo spadajo moji izhodi po 23. uri) v kavbojkah, ki jih potem kombiniram z različnimi topi, majicami, čevlji, nakitom, ostalimi dodatki in make-upom. Moj oboževani kos oblačila, ki to ni - je obutev, so baletke v indijskem stilu pošite z bleščicami. Kopujem si jih vsako leto, že 5. leto zapored. Pravzaprav so letos še vedno pod vprašajem. Letos sem za ta nakup že pozna, tako da v moji številki nimajo željene barve. Sem jih pa danes pomerjala za eno številko manjše. Desni je ok, levi me tišči. Ker vem, da se zelo raztegnejo (ob koncu poletja so se mi že sezuvale) bi mogoče šlo. Druga njihova pomanjkljivost je, da se na šivih začnejo tgati in ker so mi ti bolj našponani, bi se to znalo zgoditi prej kot ponavadi. Ker so zadnji par, sem si vzela dan za premislek in jim imam rezervirane do jutri. Izgledajo pa približno tako:


Čisto za konec pa čisto pravi "what I'm wishing" seznam, ki sem ga sestavila na Polyvore. See, sun & sand.

11 komentarjev:

Bonny pravi ...

Hihi, vidim, da si res beleščicafreak. Luštni so.

Jaz sem si pred kratkim kupila kiklo s podobnimi bleščicami. Mi happy too:).

storyteller pravi ...

Yey, I am! ;) No, moji so malo drugačni. Model je isti, bleščice so drugačne :)

Bonny pravi ...

Kje si izbrskala tele na sliki?
Super bi se podali k moji kikli.

Katja pravi ...

Oooo, js mam tud obesesjio na male stvari. Tolk so fine. Iiiii ... :::))

Nihljaj pravi ...

Tile čeveljci so res lep model, meni sicer ne ustreza njihova okrasitev, ampak me vseeno zanima, kje stakneš kaj temu podobnega?:)

storyteller pravi ...

Bonny, na Polivore!
http://www.polyvore.com/cgi/thing?id=1115209

N., preveri Sariko in Gooda Gooda (mislim, da se tako imenuje... blizu Šuštarskega mosta v LJ). V Gooda Gooda imajo večjo izbiro in višje cene.

Anonimni pravi ...

Hehe, jst pa mam obleko-krilo, ki pravis, da jo isces. Za 15 €, izgleda jako uporabna,ceprav bo v postev prisla predvsem na morju. Tvoje indijske ceveljce sem pa ze par let nazaj obcudovala, s morm tut jst ene ubost ;-)

storyteller pravi ...

In kje si jo kupila, Nu?

Anonimni pravi ...

V Corte Inglésu :-) Upam, da se zelooo uzivas, jst bi tut sla v Ohrid...

storyteller pravi ...

Nu, ko bi vsaj lahko rekla "kul, grem še sama tja pogledat" :D

Ohrid ti pa vsekakor priporočam, it's worth to see it!

storyteller pravi ...

Zakaj mi ni nobena povedala, da moja povezava na "what I'm wishing seznam" na Polyvore ne dela?! :/

Napaka odpravljena! :)