sreda, 23. julij 2008

Beach (party)

Temperature so trenutno precej nižje od tistih, ki jih moje telo zaznava kot poletne. Svojo zagorelo polt skrivam pod dolgimi rokavi in hlačnicami (le nogavicam se še upiram in se zato - posledično - zvečer v posteljo uležem z ledenimi prsti, grrr). V spominu se vračam nazaj. Tja kjer večno sonce sja, tja kjer ti vroč pesek greje bosa stopala, tam kjer ti kristalno čista voda ohladi razgreto telo. Na ohridske plaže.

GRADIŠTE

Po leseni brvi okoli skale, se razpre pogled na lepo urejeno plažo iz belih prodnikov. Trikrat. Plaža, ki se razpostira v treh zalivih. Mene so povsem očarali ti leseni gugalniki.


LAGADIN

Plaža, 2 min hoje stran od Vile Bisera v Lagadinu, kjer smo bile nastanjeni. Pravzaprav si se le spustil po klancu navzdol in se potopil v jezeru. Lastnikova hči, Bisera, pa ima potencial za novo glasbeno zvezdo na makedonskem glasbenem nebu.


Slikano iz ladjice na poti k Sv. Naum-u.

NEMO

Čeprav piše, da je kopališče namenjeno plavalcem, smo se mi bolj namakali v vodi in mislim, da tudi večina domačinov. Še dobro, da sem imela svoj rentan ležalnik v drugi vrsti, saj je ta plaža iz črnega peska, ki je razgret kot žerjavica. Vsakič, ko sem šla v vodo sem se najprej 5 min obotavljala ali naj grem do vode v natikačih in jih tam pustim ter jih s peskom zamažem ob vrnitvi v svojo postajanko pod senčnikom, ali naj prehodim ta meter in nekaj. Slednje ni prišlo v poštev. Podala sem se v tek in... aaaa. Svežina vode.


PLAŽA PRI oz. POD SV. KANEO-m.

Laško in Ckoпcko, z roko v roki! Ja, Makedonci spijejo tudi velike količine Laškega. O Unionu ne duha, ne sluha. Še to, v večini primerov, ko naročiš sok, dobiš fruktalov.

Najbolj so me navdušili lokali oz. klubi na plažah. Podnevi nudijo prijetno zatočiše pred soncem, oazo osvežitve in prvo pomoč za prazne želodčke. Ponoči se prelevijo v diskoteke na prostem. Tu so že vrteli mnogi dj-i, v Gradište pa 9. avgusta prihaja Erik Prydz.


Tudi to dogaja, (žal) nepreiskušeno na lastni koži.

12 komentarjev:

Ida pravi ...

omg!!! mislim da sm se zalubla...to pa res fajn zgleda...pol bo pa res treba it mal pogledat :)

Nihljaj pravi ...

Izgleda super, ampak je za moj okus preveč gneče.

Si pa nesramna, da sredi poletne zime na blog lansiraš sonce in vodo :P

storyteller pravi ...

Ida, jaz sem pa mislila, da si že bila v MK (glede na tvoje znanje makedonščine :)))

N., to kar vidiš naj ne bi bila gneča ;) Sama sem opazila razliko v dnevih med delovniki in v dnevih čez vikend. Govorilo se je, da takrat še ni bila glavna sezona.

Katja pravi ...

Vau, čist hudo. Sploh nimam komentarja. Sploh zdaj, ko sem oblečena kot pozimi in obupano pogledujem proti nebu, če bo kaj lepše vreme ...

storyteller pravi ...

sonce je sicer precej visoko na nebu in v pisarni sedim v kratkih rokavih, samo pogled skozi okno, na veje, ki poplesavajo v vetru, ne obeta visokih poletnih temperatur. Upam, da se motim.

Zato pa ta post, se (o)grejem ob pogledu na fotke. Upam, da delite z mano te občutke :)

Glista Fashionista pravi ...

Zgleda čudovito, čeprav se strinjam z N. - gužva pa je. Si ne predstavljam, kako je, kadar je res gužva (nič ne bomo slovenski danes z gnečo in tem, kar po domače - gužva :)

Sam meni se zdi makedonščina zelo težka. In nerazumljiva. Imam prijatelja Makedonca in ko se po telefonu pogovarja z domačimi, da ne razumem NIČ.

storyteller pravi ...

GF, meni se ni zdela pretirana gužva, res ne. Mogoče le za vikend.

Vaja dela mojstra. Sama tudi na začetku nisem razumela nič. Potem se pa "prisluškovala" telefonskim pogovorom in se na pijačkah (kjer sem bila edina makedonsko negovoreče pripadnica) poskušala vživeti v pogovor, pa mi je šlo iz dneva v dan bolje :) Sicer je že nekaj časa minilo od takrat, a se je izkazalo mojo razumevanje makedonščine za zadovoljivo. Je pa res, da ti gre dokaj hitro v uho. Govorim pa ne, da si ne boš ustvarila preveč pozitivno mnenje o moji makedonščini :)

Se niti ne upam vprašat koga poznaš, da se ne bi izkazalo, da imava skupnega znanca, ali pa, da se vsaj ta tvoj prijatelj pozna s s kom od teh, ki jih poznam jaz... Se dogaja, ja.

Glista Fashionista pravi ...

Joj, ST, na to sploh pomislila nisem ... ampak zdaj, bolj ko razmišljam ... ta določena oseba je prešnji teden preživljala na Ohridu, častna Titova :D No, to itak še nič ne pomeni, ker je itak 3/4 Makedonije na Ohridu ... sam vseeno :D

kaneli pravi ...

Ja, res fajn. :P Bo treba enkrat raziskati...

storyteller pravi ...

Hmmm, Glista, pa je ta oseba še na Ohridu? Mi lahko zaupaš začetnico imena (in/ali priimka)? Možno je, da se poznava, možno je, da ne.

Kaneli, priporočam! :)

Glista Fashionista pravi ...

Ni več, A.S. drugače :)

storyteller pravi ...

Vidiš, A.S. pa ne poznam :D Mogoče pa on pozna N.B. ali pa B.D. ali pa... "Pustmo stat" :P