četrtek, 24. april 2008

Nazaj k osnovam

Pomembno je, da imate velike sanje. Zavarujejo vas pred majhnimi motnjami, ki vas grizejo cele dneve. Predstavljajte si sanje kot sredstvo proti komarjem! Razpršite po sebi svoje sanje in tisti neprijetni mali komarji kar ne bodo hoteli pristati na vas. Samo obleteli vas bodo in potem odleteli proč k nekomu, ki se je tisto jutro pozabil namazati s svojimi sanjami. Sanje vam namreč dajejo osredinjenost! Sanje vas opomnijo, da se ne zmenite za majhne stvari. Če ste osredinjeni na sanje - cilj, potem bodo vse te nadloge preprosto odbrenčale!
Bill Quain, Nazaj k osnovam

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Se strinjam...sanje so res ena super zadeva! Smo pazit je treba,da te slučajno ne odnesejo malce preveč iz realnosti...

storyteller pravi ...

Hja, je res, ja. Čeprav imam sama prej obratne probleme: da si ne upam slediti svojim sanjam.

Anonimni pravi ...

"life isnt about finding yourself. Life is about creating yourself"


En komentar na tole trditev.

Življenje samo, je kreacija, stvaritev, ki kot potujoča reka se premika.. a znotraj nje si Ti goli opazovalec, ki postaja stvaritev,le takrat ko se enači s kreacijo.
Drugace si vedno le Eno; opazovalec, ki je neslišen, neviden..

storyteller pravi ...

Yosh, presenetilo me je, da si tu komentiral to trditev. Svoje povezave sem razdelila v kategorije in vsaki poiskala pripadajočo fotografijo. Ker za bloge, katerih rdeča nit je ustvarjanje, nisem našla primerne sem izbrala to misel, pa čeprav tu ne gre za fizično ustvarjanje.

Zanimiv mi je tvoj pogled, čeprav sama menim, da nismo zgolj opzovalci v igri življenja oz. to postanemo takrat, ko zanemarimo svoje sanje, želje, vzgibe... in se prepustimo toku. Drugače smo sooblikovalci in z vsako mislijo & z vsakim dejanjem "ustvarjamo" sebe in svoje življenje.