nedelja, 24. januar 2010

Prijateljevanje s posteljo

Ne zmorem več. Sem povsem brez moči. Strašljivo je, kako ti lahko en zob - ki je pravzaprav le zametek zoba - odvzame vso življenjsko energijo. Počutim se, kot neuporabna cunja. Ja, povdarek je na neuporabna. Kar je še huje, kot (le) cunja. V tem trenutko se mi zdi, da bi takoj zamenjala za to, da bi bila (le) cunja. Začelo se je prejšnjo soboto, ko sem dan preživela z glavobolom, ki ga ni pregnalo niti čajčkanje, niti izdatno počivanje in spanje. Tudi prijateljeve "alternativne metode zdravljenja" (beri: orehovec z mlekom), ki so sicer teknile, niso pomagale. Naslednji dan sem ugotovila kam pes taco moli oziroma, da je glavol le najavljal zobobol (smem izbrati prvega?!). Tako sem v ponedeljek šla do svojega zobozdravnika, ki mi je med razbolelo dlesen in zob potisnil antibiotični trakec. Zgodba se je ponovila v torek. V sredo naj bi si sama odstranila trakec in zadeva naj bi bila pozdravljena. Rahlo sem bila skeptična, a recimo, da sem mu zaupala. V sredo in četrtek me sicer ni bolelo, vendar sem dlesen/zob čutila, zaradi česa je v meni naraščal nemir. V noči na petek se je dlesen/zob ponovno razbolela. Ker moj zobozdravnik ob petkih ne dela, sem bila primorana v obisk zdravstvenega doma, kjer so me zelo prijazno in profesionalno sprejeli. Pravzaprav sem bila rahko presenečena. Pozitivno seveda. V soboto se je zgodba ponovila. Bolečina je zaradi rednega čiščenja, uporabe antibiotičnega trakca, mazanja z curasept gelom ter grgranja in spiranja ustne votline z žajbljom, skoraj povsem popustila. Tako sem se danes - v veri, da je zadnjič - odpravila še k dežurni zobozdravnici na Metelkovo. Ta je v meni obudila mladostniški strah pred zobozdravniki, saj bi se z lahkoto zaposlila v kakšni mesariji. Rano mi je odprla, saj še sedaj, po 8-ih urah rahlo krvavim iz nje. Pri "špikanju" čitno ni prav dosti pazila, kam "cilja", saj mi ranila tudi jezik. Ta je poleg pridobljenega mehurčka nabrekel in zato zdaj, tudi težko požiram. Pravzaprav me boli cela leva stran ustne odprtine. V rani mi "kljuva", kar občutim kot zbadanje iglic v malih možganih. Tako kot ostale dni v preteklem tednu, sem tudi današnje popoldne preživela med rjuhami, saj nimam moči za nič drugega, kot za prehranjevanje (kar je prilagojeno trenutnemu stanju) in spanje. Mika me, da bi jutri ostala doma in bi svoj nos pokazala le pri svojem zobozdravniku, ki se me bo zdaj, zaradi pogostosti mojih obiskov menda zapomnil. Resno se sprašujem, ali je možno zaradi zobobola ostati na bolniški ter ali ti jo predpiše zobozdravnik ali splošni zdravnik?


8 komentarjev:

ajdacveti pravi ...

:)po moje splošni zdravnik po priporočilu, ki ga napiše zobozdravnik. vsaj pri meni je bilo tako, ko so mi modrostnega operirali in sem dobila teden bolniške. držim pesti za čim hitrejše "okrevanje", boga.

meeya pravi ...

OMG :-/ Bogaaaaa ... naj čim prej mine.

Izgubljena. pravi ...

Ampak storyteller - od vseh blečin na svetu ... Ne, ne zavidam ti, če to misliš!

pozdravi čim prej *

storyteller pravi ...

Hvala za lepe želje! Splošno počutje je danes veliko bolje... bolniško sem pa tudi dobila. Še nekaj časa bom vsakodnevno obiskovala svojega zobozdravnika. Misel, da bi si zob dala izpuliti pred julijem (in se tako teh težav rešiti enkrat za zmeraj) sem pa (zaenkrat) tudi opustila. Recimo, da se mi zdi cena rahlo pretirana :/

Teta Bina pravi ...

o bad...tole pa je suffer. drži se...pa da čimprej mine.

Anita pravi ...

o groza. Naj ti hitro mine in naj se ne ponovi!

storyteller pravi ...

Hvala, hvala... je že bolje. Moja denarnica lažja. In še vedno čakam julij. :)

ajdacveti pravi ...

hey storyteller, nikjer ne najdem tvojega maila, pa si si nekaj prislužila. pošlji mi mail na ajdacveti(at)gmail.com ;)