nedelja, 31. januar 2010

I need... Potrebujem čas.


I need... Potrebujem čas. Da si očedim domovanje do zadnjega skritega kotička (odkljukano danes). Moj domek potrebuje osvežitev. Novo sliko. Morda rožo? I need... Potrebujem čas. Da KONČNO pospravim božično novoletno 'okrasje', ki sem ga sicer že odstranila iz njegovega začasnega bivališča, a se je še vedno valjalo na treh različnih koncih. Potrebujem čas. Da ga pospravim v za to namenjene škatle in na vnovično odpiranje počakam nadaljnih 10 mesecev (odkljukano danes). I need... Potrebujem čas. Da se lotim kupa, ki čaka na likanje. Včasih je bilo le-to moje najljubše gospodinjsko opravilo. Moj čas sprostitve. Sedaj mi ne predstavlja več tak užitek. Še vedno rada likam, vendar to ni več to. Iz prestola so ga izrinila druga - zdaj meni ljubša - opravila. Zdi se, da bom z leti vse manj likala, saj zdaj npr. brisače ne spadajo več v kategorijo "nujno likanje" (odkljukano danes). I need... Potrebujem čas. Da sem prepustim "lepotnim ritualom". Tako je na stand by-u depiliranje, pedikura, lakiranje nohtov... mogoče bi bil čas, da razmislim kaj naj ukrenem s svojim "naglavnim okrasjem" (odkljukano danes - upam). I need... Potrebujem čas. Da se posvetim svojemu blogu, da ne bodo objave obstajale (in obstale) le v moji glavi. Da se posvetim številnim blogom v zaznamkih. Pri večini sem le tihi opazovalec fotografij, a si lahko predstavljam, da čaka vsaj 200 objav (odkljukano danes - upam). Potrebujem čas. Da razmislim ali naj blogu št. 2 KONČNO vdahnem življenje, ali naj ga z enim klikom odrešim blogerskega životarjenja. I need... Potrebujem čas. Da spet kaj spečem, saj sem si vendar obljubila, da ukrotim piškote! Se pa že spogledujem s pitami. Receptov, ki si jih želim sprobati, je vsak dan več. Sprašujem se, kdo bo vse to pojedel... In, če bom vse to snedla sama, kako bom izgledala ob koncu leta. I need... Potrebujem čas. Da si omislim fotografske urice. Da ovekovečim zimo, zimo belo. Da si pošklocam novo profile picture za na fb. Ta, ki jo imam sedaj, mi namreč že od samega začetka ni preveč všeč. I need time... Potrebujem čas. Da se bom še v letošnji zimi 'šopirila' v svojem diy pletenem šalu. Pa v diy hlačnih nogavicah. Pa... Kar nekaj diy projektov čaka na svoj čas. I need... Potrebujem čas... Da se 'zadekam' v svojo 1,40 posteljo, s pol litre čaja na nočni polički in knjigo v roki. Da bi imela čas za branje več kot le strani in pol. I need time... Potrebujem čas.

10 komentarjev:

Škratek pravi ...

Hej! Sam omenim - če hočeš lahko popraviš vse I nead v I need, razen če je nalašč tko mišljeno. :)
Tut moj komentar lahko brez problema izbrišeš, vsak se kdaj zmoti, a ne? :)

In upam da najdeš čas za vse to...

storyteller pravi ...

Hvala :) Še sama ne vem, kako mi je to uspelo :)

K pravi ...

jaz pa čas že imam, potrebovala bi bolj eno brco v rit/eno kepo snega za vrat, da me zbudi in da se bolj zagnano lotim vseh mini projektov.

tvoje grelčke recimo kvačkam že cel mesec! shame on me. :|

Izgubljena. pravi ...

Vau. Ne samo, da potrebuješ čas - potrebuješ ga velikooo! :D

Upam, da čim prej najdeš ta čas, jaz ga imam trenutno odločno preveč :)

ajdacveti pravi ...

Eh pa tud če ne nardiš vsega tega, boš še zmeri fejst punca ;)

Simona pravi ...

Scary! Jz sem imela točno tak dan včeraj! Pospravila stanovanje, pobarvala lese, pospravila dve omari, ki sta bili že dolgo na seznamu, dpilacija, fotkanje in za konec še ajdova-skutina-borovničeva pita. Popolnoma razumem, se pa tudi strinjam s cvetočo ajdo. Četudi vse tko ostane, bomo me še vedno fejst punce!

storyteller pravi ...

Katja, pri meni gre za kombinacijo obojega... pomanjkanja časa in brce v rit :)

Izgubljena, ne bi se branila npr. prostega tedna. Se mi zdi, da je to solidna količina prostega časa ;)

Ooo, hvala Ajda! :) Jst bi vse to rada naredila ne zato, ker moram, ampak ker si želim! "Nujnosti" sem iz tega seznama izpustila... moja duša pravi, da je lačna :)))

Simona, scary! :) Naj ti prišepnem na uho... si bila bolj pridna... meni je kmalu zmanjkalo "oklepajev". Ampak tiste bolj z vrha seznama sem pa le opravila :)

Teta Bina pravi ...

a ni zanimivo...čas se ne spreminja..edino, ko zamaknemo uro. pa se nam vseeno minute včasih zdijo kot ure in ure kot minute.
tud sama bi rabla kakšno brco v rit..neka neverjetna lenobnost se me je polotila januarja..zdaj je tu februar in gremo v akcijo!!!!

storyteller pravi ...

Bina, tudi takrat, ko zamaknemo uro jih imamo še vedno le 24/dan ;)

Jap, januar je lenoben mesec... se je treba spočit od decembra :))) Hja, jst si postavljam tak bojni plan, da če ga uresničim "ala mi vera"!! :D

Pa srečno tudi tebi! :)

vila lila pravi ...

ma meni se zdi, da čas imam.. pa gre vseeno dan mimo in nič ne naredim. - zdej se mi zdi, da dojim cel dan. :) komaj odpravimo en obrok, malo pridem h sebi, pa je na vrsti že drug. :)

časa je vedno premalo. ko bi pa rad, da gre kaj hitreje se pa nikamor ne premakne. mislim, da je najboljše da ne planiraš. enostavno moraš naredit, prebrat, zlikat, depilirat, spečt... ;)