torek, 11. avgust 2009

"Coctail & muffin" night


Mafini pi
ña colada

Za 12 mafinov:
- za mafine:
3 rezine ananasa iz pločevinke
100 g moke
150 g kokosove moke
2 žlički pecilnega praška
1 jajce
100 g rjavega sladkorja
200 ml kokosovega mleka iz pločevinke
2 žlici belega ruma
- krema za okras:
200 g sladke smetane
1 zavitek utrjevalca za smetano
2 žlici kokosovega likerja
4 rezine ananasa iz pločevinke
12 češenj za koktajle
kokosov čips in melisini listi

1. Pečico segrejemo na 180 st. C (ventilatorsko na 160). Vdolbinice pekača pomastim
o. Sama sem uporabila papirnate modelčke. Ananasove rezine narežemo in jih v mešalniku zmeljemo. Moko zmešamo s kokosovo moko in pecilnim praškom.
2. Jajce, sladkor, kokosovo mleko in ananasovo kašo gladko zmešamo. Hitro primešamo moko. S testom napolnimo vdolbine pekača / papirnate modelčke. Mafine pečemo na srednji polici pekača 20-25 minut. Ko se nekoliko ohladijo, jih vzamemo iz pekača. Z leseno palčko naredimo vanje nekja luknjic, ki jih zalijemo z rumom.
3. V sladko smetano vsujemo prašek za utrjevanje in jo stepemo. Primešamo kokosov liker. Kokosovo smetano razporedimo po ohlajenih kolačkih. Ananasove rezine narežemo na četrtine. Mafine okrasimo z ananasom, češnjami, kokosovim čipsom in melisinimi listi. Sama sem uporabila Decor zlate perle.

Sladoledni mafini

Za 12 mafinov:
1 limeta
250 g mešanega jagodičja (npr. ribeza, malin, borovnic)
in jagode za okras

500 g sladkorja v prahu
600 g jogurta
250 g sladke smetane

1. Pekač za mafine damo v zmrzovalnik, da se ohladi. Iz limete iztisnemo sok. 250 g jagodičja očistimo, preberemo, in če je treba, splaknemo.
2. Sladkor v prahu, imetin sok in jogurt zmešamo v gladko zmes. Smetano stepemo in jo primešamo k jogurtovi kremi. Potem v zmes previdno zmešamo še jagodičje.
3. Papirnate modelčke damo v vdolbine pekača in jih napolnimo z jogurtovo kremo. Pokrijemo s folijo za živila in postavimo za najmanj 6 ur v zmrzovalnik. Preden mafine ponudimo, jih damo za 15 min v zmrzovalnik. Nato jih vzamemo iz pekača in okrasimo s svežimi jagodami. Teknejo tudi brez "okrasa".

Mafini z okusom mete

Za 12 mafinov:
100 g čokoladnih ploščic z metinim polnilom (After five)
in 6 čokoladk za okras

100 g masla
100 g sladke smetane
200 g moke
2 žlički pecilnega praška
50g sesekljanih mandljev
2 jajci
100 g sladkorja
100 g sladkorja v prahu
2 žlički limoninega soka

1. Pečico segrejemo na 180 st. C (ventilatorsko na 160). Vdolbine pekača pomastimo. Sama sem uporabila papirnate modelčke. 100g čokoladnih ploščic in maslo damo v smetano in nad soparo mešamo, da se čokolada raztopi. Moko, pecilni prašek in mandlje zmešamo.
2. Jajci in sladkor zmešamo v raztopljeno čokolado. Primešamo zmes z moko. S testom napolnimo vdolbine pekača / papirnate modelčke. Mafine pečemo 20-25 minut. Ko se nekoliko ohladijo, jih vzamemo iz pekača. Čokoladke za okras razpolovimo. Sladkor v prahu zmešamo z limoninim sokom in 1-2 žlicama vroče vode. Kolačke premažemo z glazuro in okrasimo s polovicami čokoladnih ploščic.



Koktajl Piña Colada

Za en kozarec koktajla damo v mešalnik 3 zdrobljene kocke ledu, 4 cl belega ruma, 1 cl sladke smetane, 2 cl kokosovega likerja in 6 cl ananasovega soka. Stresamo, da se tekočina speni. Koktajl precedimo (nisem ga precejala) v kozarec in ga okrasimo s češnjo in koščkom ananasa, nataknjenega na leseno paličico.

Sama sem kos(ček) ananasa zataknila za kozarec, češnjo pa nanj s plastičnim nabodalom ter vsak koktajl postregla z dvema slamicama.



Dober tek!

8 komentarjev:

K pravi ...

ok, tole sliko si bom na ozadje naštimala, tako poletno zgleda in slastno. mmm. mmmm. in koktejl. mmmmm. in cupcakes! kdaj se lahko najavim? ;)

daj, večkrat kaj objavi, deal?

storyteller pravi ...

Kolibri, samo da ne boš zaradi te slike (na ozadju) več v kuhinji kot v ostalih prostorih hiše :P Vsaj name tako delujejo slike hrane - postanem lačna in letim praznit hladilnik ;) Kar je ostalo mafinov (36 jih je bilo) sem zmrznila, tako da se le en dan prej najavi, ok? :) Tako ali tako je pa še tooooliko receptov za sprobat, ampak saj veš - en dan prej povej ;)

Trudim se, Kolibri, trudim, ampak mi pisanje nekako ne gre od rok :/ Med drugim tudi zaradi razloga opisanega v prejšnjem postu. Vidim, da sem zaradi svojega ne-pisanja izgubila tudi svoje častno mesto v tvoji blogroli :P :)

Izgubljena. pravi ...

Sladoledni so moooojiiiii!


:)

storyteller pravi ...

Vađajna, 15 min dela :)
Čez 6 ur se že lahko 'bašeš' z njimi :)))

Moni pravi ...

Se mi že sline cedijo! A je kej ostalo? :) Lp, Moni

Anonimni pravi ...

preverjeno - M.N.J.A.M.I!! :))) da o estetiki ne govorim.. čarobno čudovito! ***
mymy

storyteller pravi ...

Moni, nekaj jih je ostalo, ja. In so romali v zmrzovalnik, po dva v vrečko za zmrzovanje. Bodo odlični za sobotne/nedeljske zajtrke :)

Mymy, H.V.A.L.A!! ***

Anita pravi ...

Bo treba probat!!! Hvala!