nedelja, 15. marec 2009

Pure energy

  • od danes naprej ne podcenjujem več moči vitaminov. Kozarec 100% pomarančnega soka te 100% napolni z energijo. Pure energy. Uvajam vsakodnevno rutino.
  • prva odločitev, ki sem jo sprejela v tem novem stanju je bila, da ponovno primem kuhalnico v roke. Začnem jutri. Dva meseca sem se prehranjevala zunaj, saj sem urice po službi preživljala v knjižnici. Sedaj se selim za računalnik, tako da nimam več izgovorov, da ne bi kuhala. Sicer nikdar nisem iskala izgovore, žrtvovala sem se za višje cilje. Vendar sem se prenajedla vseh teh okusov, ki nam jih ponujajo ljubljanske restavracije.
  • tako sem se odpravila v nabavo hrane, kar je, če se tja odpraviš z mestnim avtobusom rahlo nepraktično. K sreči sem imela prevoz za nazaj.
  • ko sem prišla nazaj domov in odprla hladilnik, kjer se so se nahajale 3 limone, odprta steklenica rdečega vina, lonček kisle smetane, gorčica in sirup Ospen, sem se odločila, da je potreben čiščenja. Prazne steklene police so bile namreč okrašene z lisami sumljivih barv. Spodnji del, torej zmrzovalnik, je sicer napolnjen do zadnjega kotička, vendar se je sčasoma v njem nabrala znatna količina ledu. Tako sem zavihala rokave in se lotila dela. Ko je bilo delo opravljeno in hrana lično zložena na policah sem cel večer hodila gledat kako lep je.
  • očitno me je po tem zagrabila pospravljalna mrzlica. Ker sem stanovanje posesala že dan prej, prav tako pomila umivalnik in tuš kabino, pobrisala prah iz knjižnih polic in ostalih skritih kotov, zdrgnila kuhinjski pult, korito in keramično ploščo, sem se tokrat lotila (zimskih) čevljev - škornjev. Skrtačila sem jih, namazala z zaščitno kremo ter z bombažno krpo spolirala do sijaja. Določeni gredo naslednji teden še na obisk k čevljarju, da petam nudi prvo pomoč, nato pa bodo na varnem počakali do naslednje jeseni/zime.
  • nakar sem se lotila še plaščev in jaken ter jih povaljčkala in iz njih odstranila vse nečistoče.
  • prišla sem do zaključka da so se temperature (zunaj) že dovolj dvignile, da končam z mučenjem oleandra na stopnišču bloka ter ga postavim (nazaj) na svež zrak, sonce in dež. Na njegovo mesto na balkonu. Za nameček sem balkon še pometla. Detajlno pomivanje sledi v prihajajočih mesecih.
  • nato sem kolebala med likanjem in umetniškim ustvarjanjem. Zmagalo je slednje. Tako sem naredila nagrado še za tretjo izžrebanko Vixi in eno rojstnodnevno čestitko v zadnjem hipu. Nagrada za Vixi mi je RES všeč, morda si omislim kaj podobnega še zase (kolikokrat sem si to že rekla, izpolnila pa skoraj nikoli?!). Sem pa čisto na koncu doživela manjši spodrsljaj, tako da je nagrada potrebna manjšega popravila. Ah, ja. Vixi, nič ne skrbi, na koncu boš prejela brezhibno delujočo nagrado. Obljubim! Objavim jo pa seveda takoj, ko bo na varnem v lastničinih rokah.

Not bad for the day without plans!


11 komentarjev:

Moni pravi ...

Tudi pri meni je treba spucati hladilnik, pa še vrsto stvari bi se našlo. To da ti stisnjen sok daje 100% energijo je pa res! Ti se kar drži tega načela! Lp, Moni

Izgubljena. pravi ...

Edina zdrava rutina, ki se je držim sama jeeeeeeee tmatam! Pomarančni sok :) ... Z njim imam pošlihtano vse od prebave pa do imunskega sistema :) .

Oleander pa naj tudi uživa v teh sončnih pomladnih žarkih :) .

Nihljaj pravi ...

O kakšnem novem stanju je govora? :P

Anonimni pravi ...

uau.. me je kar prijelo, da bi šla pospravljat :) pridna si. ti zavidam ta čas, ki si ga znaš vzet. ker je to tako ali tako tudi "čiščenje duše" (prav tipičen izraz zame, ki tako rada pospravljam predale še in še:) tudi moji čevlji, plašči, pa še kaj, bi potrebovali tovrstno nego, pa se kar utaplam v delu za službo in faks hkrati, in upam, da kmalu pride kak prost dan, ko bom počela vse to.
p.s. pa še nasvet glede pomarančnega soka - seveda, zdrav je zelo zelo - tudi sama ga rada pijem. Ampak menda ni dobro (kot z nobeno stvarjo) pretiravati. Sem slišala, da je dovolj, če ga piješ na dva dni.. no pa sej.. koliko je stvari, ki so pa niso.. samo enkrat se živi - živimo kot nam paše!! :D jeeeej
p.s. nekaj me preveva hehe :)
lp vsem

Anonimni pravi ...

aja, to sem bila jaz - mymy :)))

storyteller pravi ...

Moni, saj veš kako je, vedno se kaj najde! ;) Sploh najbrž pri tebi (v mislih imam K.)

Vađajna, 1:0 zate! Upam, da ti bom v svojih namenih sledila! Oleander je zadihal na polno :)

N., novo stanje = pure energy! :) Vsaj en dan je trajalo...

Mymy, saj veš, da si tudi sama redko vzamem čas zase. Ali lahko času, ki je namenjen gospodinjskim opravilom sploh rečemo čas zase?! Na nek način najbrž že. Saj v "nepospravljenem" ne funkcioniram oz. me to tako živcira, da tako ali tako nisem produktivna, če se česa lotim :P
Kar se pa pomarančnega soka - mi je zmanjkalo pomaranč! Hehe :D

Anonimni pravi ...

Ni ga čez domač, sveže iztisnjen sok-ec! :)

storyteller pravi ...

K., si ga privoščiva v nedeljo?! ;)

Anita pravi ...

Tudi pri nas smo v nedeljo po (pre)dolgem času zavihali rokave in tudi naš hladilnik je spet čist.
Prav super je malo pospravljati, sam kaj ko to stanje traja samo dolkler se tamali ne zbudi ali pride cela horda prijateljev. Ampak raje to kot prazna hiša. :)

VIXI pravi ...

Zdaj sem pa firbčna. Kava, kava, kava! :)

No prav - 100% sok, 100% sok, 100% sok!

storyteller pravi ...

Vixi, moj projekt "tvoja nagrada" je šel po gobe... se ga lotevam na novo.
Tako predlagam 100% sok v naslednjem tednu. Te dni sem preveč "hormonska", da bi lahko spacala skupaj kaj očem prijetnega :/

Ne zameri mi, pleeeeeeeaaaaaase!