petek, 19. september 2008

Back to reality

I'm back! Pravzaprav sem doma že od srede, vendar mi minute minevajo s svetlobno hitrostjo in nikakor ne najdem časa, da bi se prepustila dopustniškemu vzdušju še do ponedeljka (I don't want to go backto work!).

Jesensko vreme me je dočakalo nepripravljeno. Ko sem se podala na jug, v lov za visokimi poletnimi temperaturami je tudi tu, pri nas, sonce kraljevalo še visoko na nebu. Spakirala sem svoje najljubše majice in obleke in pustila vse skrbi za seboj, ne da bi dvakrat vrgla oko na koledar. Vedela sem, da bomo ob mojem povratku že zakorakali v drugo polovico septembra, ki s seboj prinese dolge rokave in (tudi) pletenine. Lahko bi že pred odhodom na dopust zimsko garderobo povlekla ven iz najvišjih polic garderobne omare in bi me sedaj sveža ter dišeča po mojem mehčalcu in vonju vetra, ki bi se ga nalezla na balkonu pričakala željna novih podvigov. Pa nisem. Nisem razmišljala v naprej. Želela sem si le morja, visokih temperatur in vetra v laseh. In vse to sem dobila.

Tako so sedaj moji dnevi napolnjeni s pranjem, sušenjem in likanjem. Tako se je moj dom preoblikoval v pralnico, sušilnico in likalnico. Žal mi vreme pri tem (vsaj v 2. fazi) ni naklonjeno. Upam, da bom imela v ponedeljek kaj za obleči!

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Hej! Dobrodošla nazaj ... ni samo tebe presenetilo tole vreme ... niti ne vem, če ga sploh lahko kličemo jesensko ... mene bolj spomnja na zimske dni ... :-( Pa veliko topline ti želim ;-)

Izgubljena. pravi ...

Ma... Zdaj se pa že resno sprašujem, kaj je z mano narobe, da mi je to vreme tako všeeeč :D . Mraz, topli puloverje, spodnje majčke :D ... Všeč mi je! :)


Sicer pa za sušenje... Srečno ti želim pri vsem tem :). Pa saj se bodo tudi cunje počasi navadile na mraz in se bodo naučile hitreje sušit! :)

K. pravi ...

Ja, moje cunjice so bile danes kar pridne, jih moram pohvalit...v tistih parih sončnih uricah, ki so nam bile danes naklonjene, so se uspele skoraj do konca posušit! :)

Upam, da bo tudi jutri tako...moram oprat še eno rundo! ;)

storyteller pravi ...

Meeya, danes zvečer se me je dalo videti v plaščku... res je, tole vreme je že pozno-jesensko :P

Vađajna, nimam nič proti takemu vremenu (sicer se ne bi branila še nekaj dnem vročine ;)), samo jezi me, ker me je ujelo nepripravljeno.

Ojaaa, K., danes se je lepo sušilo :) Kar pa ni uspelo soncu in vetru, je pa likalniku. Jutri še ena runda, pa sem fertik! :D
PS: Srečno tudi tebi! :P

K. pravi ...

U, tole vreme danes ni pa nič kaj preveč obetavno...

Madona, zgleda, da bom morala otvorit sezono sušilnega stroja!

kaneli pravi ...

Jaz sem kar naravnost padla iz 27 stopinj na 10. :D Ampak takrat, ko sem odpotovala na Finsko, se je shladilo tudi pri nas, tako da bi bilo doma enako.

Katja pravi ...

OOOOOoooo, smo te pogrešali ... ::))) Je že kaj bolje po parih dneh? Sicer pa zgleda, da imamo letos vsi težave z navajanjem na mraz. ::))

No, kakšno poročilce o dogajanju ....

storyteller pravi ...

Katja, upam, da te zadovolji "photo report"! :)