ponedeljek, 30. junij 2008

Nateg tedna

Kaj se zgodi, ko nič hudega sluteče "šaltaš" med programi? Kaj se zgodi, ko zamudiš uvodnik oz. prvih nekaj minut filma? Kaj se zgodi, ko ti ob hrvaškem prevodu naslova filma ne "posveti"? Kaj se zgodi, ko tvoj dragi z nedolžnim izrazom na obrazu prosi, če lahko še malo pustiš na tem programu, saj se mu zdi ta film zanimiv (čeprav ve, da ta film ne želiš gledati in ga je sam gledal že več kot enkrat!!!)? Nateg tedna! Ne poznam (oz. nisem poznala) zgodbo Gospodarja prstanov, očitno pa imam dobro oko za igralce. Po nekaj minutah dragemu omenim ali ni Elijah Wood igral v tem filmu, a mi odvrne, da se ne spomni. Z vsakim (novim) likom mu dopovedujem, da se mi zdi, da so v tem filmu isti igralci kot v Gospodarju prstanov. Čez nekaj časa mi odvrne, da mu je znan le lik Tom-a. Minute minevajo in ostajava (oz. ostajam!) zatopljena v zgodbo. Čez čas je Frodo Baggings (v bitki) ranjen in Viggo Mortensen alias Aragorn mu priskrbi vilinsko pomoč. Takrat dragemu prišepnem "zdej pa naj bo vilinka Liv Tyler". Kako sem pogledala, ko se je prikazala v prizoru, in ob tem pozabila zapreti usta! In on? Hladen kot špricer mi pove, da ja, saj gledava ta film! Pretental me je, ker se na njegovo prigovarjanje nisem odzvala. In ja, je imel prav, film je zakon. Komaj čakam na drugi del. Upam, da bo jutri zvečer čas! Kako dolgo traja film do tega prizora, ne vem. Ljubitelji tega filma najbrž veste. In to dejstvo potrjuje, da niso le blondinke blont. V tem tednu imam v planu obisk frizerja, mogoče bi si morala omislit svetlejši odtenek barve las!

7 komentarjev:

Katja pravi ...

Hahaha, dobra! Men sicer ni bil slab (niso bili), ampak občutno preeedolgi. :)

Nihljaj pravi ...

Jaz pa Gospodarja prstanov še nisem gledala. Mogoče bi mi bil všeč, ampak dvomim, že zaradi dolžine in trenutne hiperaktivnosti ne :) Te je pa lepo okoli prinesel haha.

Glista Fashionista pravi ...

Bjonda :D

Tudi pri nas je bil včeraj filmski večer - dva filma, en za drugim, Cloverfield in The hunting party. Ta drugega priporočam (slov. prevod Pomlad v Bosni).

Gospodar prstanov pa ... se strinjam s K., dober, ampak predolg.

storyteller pravi ...

Meni je pa minil 1,2,3.

GF, hvala za predlog. Ga imava, samo pogledati ga še morava.

Anita pravi ...

Oboževalec GP, le nad drugim delom sem bila precej razočarana, saj sem par dni pred filmom prebrala knjigo in je bilo kar precej razlik. Nekaj stvari je bilo izpuščenih in nekaj (nepotrebnih) dodanih. :(

storyteller pravi ...

Anita, meni se je to zgodilo pri filmu 'PS. Ljubim te'. Sem prebrala knjigo, ki je (precej) všečna), film mi je bil pa težko prebavljiv! :/ Čist so spremenil zgodbo.

Anonimni pravi ...

Haha, lepo, da si si ga koncno ogledala. Je vsekakor vreden tega, ceprov poznam kar nekaj primerkov, ki ga niso vidli. The best je, res, eden tistih vecnih filmov, ki si jih mors vsake tolk casa se enkrat pogledat!