torek, 24. junij 2008

Par čevljev za letošnje poletje

Poletje je tu! Ne, ne spadam med tiste posebneže, ki ne marajo poletja. Pravzaprav ga naravnost obožujem (čeprav znam v vsakem letnem času izluščiti nekaj zase). Kot otrok sem imela to srečo, da sem poletja preživljala na morju. Malo pri teti, malo pri noni, malo na vikendu. V glavnem, od Ljubljane sem se poslovila takoj ob zaključku šolskega leta in na morju vztrajala, dokler ni bilo potrebno sesti nazaj v šolsko klop. I was a lucky kid, I know! Kasneje ni bilo več tako zanimivo počitnikovati skupaj s starši. In moja počitnikovanja so se počasi (časovno) krčila. Raje sem ostajala v Ljubljani, med prijatelji. Na faksu sem več potovala tekom leta, poletja so bila bolj rezervirana za učenje in delo. In za vikende ob morju. Tu in tam.

Letos bo drugače. Odštevam dneve, ki so namenjeni dopustu. Razporejam jih skozi leto, tja do 31.12.2008. Ne glede na to, kako jih obrnem ugotovim isto: prav bi mi prišel kak dan več. Ahhh... Morje bova probala kompenzirati še s kakšnim vikendom na obali. Začneva že danes. Pred nama je dolg podaljšan vikend... mini počitnice! Kvazipočitnice! Tu je še prisotna moja večna želja po spoznavanju novega. Po odkrivanju neodkritega. In moja filozofija "če kam greš, se ne splača it za manj kot 2 tedna". In tako zmanjka dnevov.

Dneve bom še enkrat obrnila naokoli, prelistala kataloge, poklicala prijatelje zdomce in presedela še kakšno uro več na internetu. Dokler ne najdem popolne kombinacije za popolni dopust! Perfect match. Sem pa zato (že) našla popoln par čevljev za letošnji dopust. Še pomnite legendarne allstartke?! Jaz bi jih nosila še v največjem snegu, če bi se dalo! Zato so bile v sezoni sešite skupaj z mojo nogo! Tako niso zdržale dlje od sezone in pol. Vendar se jaz od njih nisem mogla ločiti niti, ko so bile že dotrajane. Takrat so postale moje "platno". Porisala sem jih in jim tako podaljašala življensko dobo. Enkrat, ko jim je na peti zrasla velika luknja, sem iz njih naredila natikače. S škarjami sem odrezala zgornji del in peto. In jih nosila še kak teden. Če bi si bila s šivalnim strojem (bolj) domača, bi jih zarobila in bi najverjetneje zdržale dlje. Leto kasneje so se na tržišču pojavile njihove dvojnice. Ni jih bilo veliko in niso se obdržale dolgo (ne vem, če so zdržale do naslednje sezone). Letos so fantje (just my feeling) dodelali mojo idejo. Do popolnosti. Izdelali so čevelj 2 v 1. Športen polvisok čevelj, ki se z enim potegom zadrge spremeni v natikač. Kaj je boljšega za popolne počitnice (poleg hlač 2 v 1)?!?
(z bleščicami - moje najljubše)

(rumene - za sončne dni)

(vojaški vzorec - za fante in ljubiteljice vojakov)


(3v 1 - ne za poletje)

(japonke - da, zgornji del iz prozorne plastike - ne hvala)

Nat-2 čevlje je možno kupiti pri naših severnih ali južnih sosedih. Škoda, da Humanic in Stiefelkönig nista tudi naše tržišče ocenila primerno za čevlje 2 v 1. Verjamem, da je cena takšna, ki bi jo zlahka ocenila za previsoko/neprimerno. Zato grem pogledat na podstreho. Mislim, da se tam (še iz mojih srednješolskih dni) nahaja škatla z (še ohranjenimi) allstartkami. Grem dokupit še nekaj barv za bombaž in bleščice. Da si ustvarim popolne allstartke za popolni dopust!

8 komentarjev:

Nihljaj pravi ...

Hehe, počasi bomo še ženske na morje hodila samo z enim nahrbtnikom, ker ne bo treba tovoriti tisoč in eno stvar, ampak samo čevlje 2 v 1 pa hlače 2 v 1 pa majčke 2 v 1 hehe. Praktično :)

Uživaj na morju, mi ti pa bomo fauš :)

Glista Fashionista pravi ...

Ej, zakaj pa ima komentar od N. datum 18. april?

Če povem po resnici, mi niso prav nič lepe :) Čeprav sem jaz tudi allstarke nosila nekaj let neprestano. Ampak te pa no-go :)

storyteller pravi ...

Zato, ker je bil ta post objavljen kaki dve uri 18. aprila. Hmmm...

Izgubljena. pravi ...

Sem pa mislila, da sem JAZ tisti posebnež, ki ne mara poletja... A potem prevladuje ta naša vrsta "antipoletnikov"? (čeprav tako anti spet nisem:D)

Tole 2 v 1em je pa sicer zelo praktično, ampak not maj stajl:) Mi je pa na drugih všeč:)

Unknown pravi ...

:-)

Le tako naprej! Zdej sem na čistem z vsemi posti :-)
M iz G hehe

kaneli pravi ...

Allstarke lahko nosiš tudi pozimi - vsaj Finci jih. :D

Glista Fashionista pravi ...

Jah, ti Skandinavci sploh nimajo pojma ... Danci pa sredi poletja v škornjih :D

storyteller pravi ...

Vađajna, tudi meni (le) izgledajo všečno (in praktično?), samo imela jih pa ne bi, zares. No, mogoče, če mi jih kdo podari :) Sama sem ta vikend sopihala na obali, tako da rahlo dvomim kako zvesta ljubiteljica poletja sem!

Kaneli, pozimi? Ne hvala! No, ta faza - ko so bile allstartke zraščene z mojo nogo - je minila skupaj s srednjo šolo!